Verslag 2
Door: Henriette
Blijf op de hoogte en volg Henriette
15 November 2018 | Zuid-Afrika, Johannesburg
Kgalagadi National Park.
Dit park ligt op de grens van Zuid Afrika met Namibië en Botswana. Het park heeft een lengte van ongeveer 350 km en een breedte van ongeveer 300 km. Je kunt er dagen in rond rijden op zandwegen, dus 4x4 is nodig. Jacques heeft de banden van 3 naar 2 Barr gebracht. Bij de auto is een compressor geleverd, zodat we de banden ook weer op een andere spanning kunnen brengen mocht dat nodig zijn.
Gezien de hoge temperaturen hebben we (net als de dieren) ons dag-en nachtritme aangepast. We staan tussen half 6 en 6 uur op en rijden
rond half 7 een gamedrive. Dit doen we dan tot ongeveer 13.00 uur en zijn dan terug voor een lunch. Daarna een siësta o.i.d. en vervolgens een cooling-down in het zwembad. Daar spreek je tijdens het badderen mensen van allerlei nationaliteiten. Veelal in het Engels, maar ook soms in het Duits. Men wisselt dan vooral reis-ervaringen uit en vertelt elkaar wat men die dag gezien heeft aan wild. Nou wij zijn niets te kort gekomen!
Gisterochtend waren we net 2 minuten in het park of we stuiten op een cheeta die aan het jagen was. Hij deed dat vlakbij het hek. Hij was zo gefocust op de prooi, dat hij niet in de gaten had dat z’n prooi zich achter het hek bevond, dus toen hij sprong om toe te happen stootte hij z’n kop tegen het hek. Toch gaf de cheeta het nog niet op en bleef langs het hek lopen op zoek naar een mogelijkheid alsnog z’n prooi te bemachtigen. Al rijdend en regelmatig stoppend om dieren te observeren, hebben we o.a. 2 leeuwen gezien, een secretaris vogel, veel impala’s, oryxen, wildebeesten (gnoe), de gele Kaapse
cobra, een struisvogel paar met 10 kuikens en veel mooie vogels. Vandaag werden we getrakteerd op o.a. giraffen en een leeuw die lag te slapen onder een boom op 50 m. afstand van een picknickplaats waar we even een kopje koffie wilden maken. Je mag daar uit je auto en er is een toilet. Nou dat hebben we, na een waarschuwing van mensen die de leeuw al gespot hadden dus maar niet gedaan.
De camping waar we nu staan (Mata Mata) grenst aan de rivierbedding van het park. Daar zie je over het algemeen het meeste wild. En zowaar kwam daar rond 19.00 uur een leeuw met 2 leeuwinnen langs bij de waterplaats, vlakbij het hek wat de camping scheidt van het park. Zodra je ziet dat er veel mensen met camera’s naar het hek lopen weet je dat er wat te zien is. We hebben weer genoten van alles wat dit prachtige park ons te bieden had. We zijn er nu voor de derde keer, maar het verveelt nooit.
Tussen 20.30 en 21.00 uur gaan we slapen. Dit ritme bevalt goed, dus dat houden we er hier in.
Morgenochtend rond 08.00 uur gaan we het park uit en de grens over naar Namibië.
Lieve groet van ons beiden.
15 November 2018 - 15:55
Mineke Minderhoud:
Dat lijkt me prachtig, al die wilde dieren in hun leefomgeving zien. Wat genieten jullie. Fijn!!! -
15 November 2018 - 16:37
Meindert En Dominica Deen:
Het lijkt me een prachtig avontuur. Echt genieten. Wij genoten ook met kleinzoon Joris in de duinen. We zagen wel 4 honden en een paard. -
15 November 2018 - 18:17
Rob En Marian:
Mooi om de verslagen van jullie reis te kunnen lezen, alles tot nu toe tot tevredenheid lijkt me. Veel wild hebben jullie (al) gezien. Was het in de Kgalagadi druk met andere bezoekers? Rob is nu in de UK, maar zal er als hij terug is zeker ook van genieten.
Bedankt nog voor het appje. Ik kijk uit naar het volgende relaas (hier).
@meindert en dominica 4 honden en een paard in de duinen is ook niet niks! -
16 November 2018 - 08:48
Eric:
Indrukwekkend wat jullie nu al gespot hebben in het dierenrijk. Het lijkt er op of jullie zelf in een mooie natuurfilm zitten. Vooral jullie belevenis met de jagende cheeta die tegen het hek sprong, het is maar goed dat er geen spiegels hangen.......
Geniet samen, maak mooie foto's en graag tot het volgende verslag.
Liefs
Eric