Tiny house on wheels - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Henriette Jansen Sluis - WaarBenJij.nu Tiny house on wheels - Reisverslag uit Johannesburg, Zuid-Afrika van Henriette Jansen Sluis - WaarBenJij.nu

Tiny house on wheels

Door: Henriette

Blijf op de hoogte en volg Henriette

15 November 2018 | Zuid-Afrika, Johannesburg

Vrijdag 9 november hebben we ‘s morgens ons Tiny House on Wheels opgehaald in Johannesburg. Een Nissan Trax, een prima huisje voor de komende 5 weken. Nadat alle formaliteiten waren afgehandeld, konden we weg. Eerst naar een grote supermarkt om van alles in te slaan voor de komende dagen. Daarna zijn we in westelijke richting gereden en rond 17.00 uur gestopt op een leuke camping aan een stuwmeer in Ventersdorp. Ik had gehoopt daar wel internet te hebben, zodat we in ieder geval onze kinderen konden laten weten dat we goed waren aangekomen. Maar opnieuw geen internet. Balen dus! Maar gelukkig mocht ik gebruik maken van het privé internet account van een mevrouw die naast ons op de camping stond. Zo konden we toch even een WhatsApp sturen.
De volgende dag zijn we naar Van Zylsrus gereden voor een bezoek aan het meerkat-onderzoeksproject. We hadden afgesproken voor zondagavond 18.00 uur. Volgens instructies van de farmers’wife
stonden we op tijd aan een hek. Maar geen volunteer die ons kwam halen. Uiteindelijk kwamen we er achter dat we bij het verkeerde hek hadden staan wachten. Maar gelukkig heeft de campinghoudster geregeld dat we maandagochtend om 05.20 uur opgepikt zouden worden bij het juiste hek. Heel vroeg op dus, maar het was het waard!
Door een Britse universiteit wordt al 25 jaar research gedaan naar meerkatten of zoals wij ook wel zeggen stokstaartjes. De laatste jaren wordt samengewerkt met Pretoria. Studenten en vrijwilligers van over de hele wereld komen daar een jaar lang data verzamelen m.b.t. de meerkatten. De Britse vrijwilligster die ons mee nam was er bijna een jaar en wist ons veel te vertellen. Ze bezoekt steeds twee keer per dag eenzelfde groep, weegt ze, kijkt wat ze doen etc. Alles wordt genoteerd en in de computer verwerkt. Jacques en ik hebben er erg van genoten.

Na ons bezoek daar zijn we doorgereden naar het Kgalagadi NP. Maar dat wordt het tweede verslag.
Groet vanuit een zeer, zeer warm Zuid Afrika. We moeten erg wennen aan de hoge temperaturen (40*) overdag. We hebben het idee dat het veel warmer is dan 4 jaar geleden. We spraken Zuid Afrikaners die bevestigden dat dit inderdaad het geval is. We zien wel wat het wordt.
Liefs van ons beiden.

• 15 November 2018 - 15:49

Mineke Minderhoud:

Heerlijk om van jullie te lezen en wat is er weer veel te beleven. Mooi om dat project te bezoeken! Temperatuur is inderdaad behoorlijk hoog maar dat went vast wel. Gegroet vanuit Bali met 32*